14 Ocak 2013 Pazartesi

sevgili olmak ya da olmamak işte tüm mesele bu

zor bi süreç. nasıl sevgili olunuyor unutmuş gibiyim. ne demek gerekiyor ne yapmak gerekiyor eskiden nasıl oluyorduk duygularımızı nasıl açıklıyorduk? her şey allak bullak. sevgili olalım demek yeter mi ya da başka bir şey? tanışmasak olmaz mı? tanısan sevmezsin beni. tanımasan daha mutlu oluruz gibi. neden birbirimizi derinlemesine tanımak zorundayız ki? çay sevdiğimi bilsen yeter aslında. dahasına ne gerek var? yaşarak öğreniriz işte. olmuyor ama öyle insnalar illa didik didik ediyor. evet ben de meraklıyım ama yaşı işi ve ne sevdiği dışında bir şeyi neden bilmek zorundayım. bilmesem daha güzel. daha mutlu oluruz hem. belki kavga ederiz arada ama o da tuzu biberi canım.

böyle birbirimiz hakkında her şeyi bilip birbirimizi kandırmak için yalanlar söylemesek. mesela sevmediğin halde bi filmi benle izlemene gerek yok ya. insanlar kendi olmalı. neden bi başkasına dönüşüyoruz ilişki boyunca. zaten ilişki biterken artık seni tanıyamıyorum cümlesiyle bitmiyor mu? ee o zaman neden kendimiz olmuyoruz ya da neden karşımızdakine kendi olması için şans tanımıyoruz. e sen ona şans tanı o da ilişki sonunda tanıyamadığın birine dönüşmesin. bi yalanı yaşıyoruz resmen. bazen seneler süren ilişkiler seni tanıyamıyorumlarla bitiyor.

böyle saçmasapan ilişki bitişleri gördükçe ve insanlara güvenim azaldıkça sevgili olma fikrinden daha da uzaklaşıyorum. yalnızlığa alışmışım resmen evet. ama bazen yanında birini arıyorsun. bu isteği herhangi biri geçirmiyor. onu istiyorsun. özel birini. ama biliyorsun ki o da kendini beğendirmek için başkası olacak. sen de belki bi başkası gibi görüneceksin. 

işte bu zorlu süreç en nihayetinde bi ayrılmayla sonuçlanıyor. e biticek diye bi ilişkiye başlamamak da saçma ama neden boşa zaman kaybedesin ki? şimdi biri gelicek seni tanımaya çalışacak anlatıcaksın kendini uzun uzun, ne yersin ne içersin ne seversin ne izlersin sonra o da bunları sevmeye başlıcak aşık olacaksın sonra nedense o bi şekilde soğuyacak ve ilişki bitecek e noldu sen üzüldüğünle ağladığında kalacaksın. gerek var mı? yok. uğraşmaya değmeyen işler silsilesi sevgili olmak.

not: beni tanımazsan daha çok seversin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder