5 Mayıs 2015 Salı

ucuz şarap aşk ve sigaradan bahsetmeyeceğim

"Erkek gibi yaşıyorsun" dedi. Yıllarca sevmekten hiç vazgeçmediğim, bir gün vazgeçtiğimi anladığımda ise  kendime çokça kızdığım adam. "Erkek gibi yaşıyorsun ve erkek değilsin " dedi. ne zaman ondan kaçsam kendimi yollarda bulduğum, belki de yol aşkımın sebebi olan adam. oysa yıllarca maddi ve manevi tüm kadınsal ihtiyaçlarımı tatmin etmek için yaşamıştım. Saçlarımı kısacık kestirdiğimde 18 yaşındaydım. bugün 23 yaşındayım ve saçlarımı topladım. saçlarım toplanmaya başlamış dedikten sonra aklıma ilk gelen saçımı kestirsem düşüncesi oldu. kadın olmayı beceremiyordum ve bildiğim gibi olduğu gibi yaşıyordum işte.

"Aşık ol" dedi annem. ne olursa olsun sadece "aşık ol". bir annenin kızına verebileceği en kötü nasihati vermişti aslında. zaten ben daha çok küçükken "özgür ol" diye fısıldamış bi kadından ne beklenebilirdi ki? fakat bilmiyordu ki özgürlük ve aşk aynı anda olmuyor. yıllarca aşık olmak istedim aşkın ne olduğunu bilmeden. aşkın ne olduğunu öğrendiğimde ise erkek gibi yaşamaya başladım onun deyişiyle. daha kolaydı. kimin kim olduğunu bilmeden kimseyi tanımadan sevmek sadece bir anlığına ona aşık olmak dünyanın en kolay şeyiydi. gecenin bir vakti overdose alkol halinde seni şu an çok seviyorum diyen adama uyu artık sabah konuşuruz demek dünyanın en kolay şeyiydi. aşık olduğum gecelerin sabahında ise acı bir kahve -ki kahve sevmem- ve yarım paket sigara aşkı bitiren en kolay unsurlardı işte.

sabah giyinmek gece soyunmaktan daha zordu ve şarap her şeyin ilacı değildi. yıllarca aşık olmaya çabalamak, aşık olmak, yıllarca o aşktan kurtulmaya çalışmak, birilerinden hoşlanmak, birilerinin hoşlantılarından kaçmak, ilişki istememek, yalnız ve bencil olmak, insanları sevmemek, mantıklı olmak, mantığımın duygularıma yenildiği anlarda kendini şaraba vurmak, sürekli yolda olmayı istemek ve neredeyse sürekli yolda olmak... hayatımın özeti işte. şimdi erken kararmayan havaya küfredip içtiğim şarabın her yudumuyla hızlıca sarhoş olup sigaramı şaraba katık ediyorum. çünkü en iyi bildiğim şey bu ve en sevdiğim de.

1 yorum:

  1. Yok aslında öyle bir şey;biliyor musun! Erkek gibi yaşamak yani. Erkeklerin içinde okuyan,çalışan biri olarak söylüyorum bunu sana. Her zaman ama her zaman okul,iş,aşk,sosyal hayat her zaman sana nasıl kadın olman gerektiğini ve olsan da bununla dalga geçenler oluyor.Ben de çok "maskülen" mişim (erkek gibisinin kibarcası) . Ne demek erkek gibi? Yattım kalktım attım muhabbeti yok, dağıtalım yok, küfür (eh nispeten onlardan) az ama yine de maskülenim.Niye biliyor musun? Birisi birşey sorduğunda "bilmim kiiiii?" demiyorum yada paşaların süper erkek egolarına zeval gelmesin diye susmuyorum,ne söylemem gerekiyorsa söylüyorum.Kaçak dövüşmek,imalarda bulunmak,trip atmak,sürekli bakımlı görünmek,sigara içmemek,zayıf kalmak,-mış gibi yapmak ve kesinlikle "deveni diken adamı siken makbul" mottosuyla hareket etmek aradıkları özellikler (ve ne ironik şikayet etme hakkını da görüyorlar). Her zaman seni şekillendirmeye çalışacak ve olduğun gibi olduğun için kalbini kıracak adamlar,kadınlar olacak.Dalga geçecek,sataşacaklar,senden uzaklaşacak,dedikodunu yapacaklar ve en sonunda sana saygı duyacaklar.30 yaş tecrübem bunu söyletiyor!

    YanıtlaSil